Ben van der Linde neemt afscheid van de politiek

230121 Afscheid Ben.jpg

Ben van der Linde: afscheid van (steun)fractie en besturen

maandag 30 januari 2023 10:42

"Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan". Ben van der Linde heeft afscheid genomen van de laatste politieke taak die hij nog had: lid van de gemeenteraadscommissie. Daarmee komt de politieke loopbaan ten einde die in 1982 begon.

Hij wordt opgevolgd als commissielid door Geerjanneke Stolk-Kers. In De Schaapskooi hebben we het volgende bericht laten plaatsen:

BEN VAN DER LINDE VERLAAT POLITIEK

HEERDE-WAPENVELD- Ben van der Linde (ChristenUnie-SGP) heeft een punt gezet achter zijn lange politieke loopbaan in de gemeente Heerde. 

Vorig jaar maart had hij afscheid genomen van de gemeenteraad. Van der Linde was 36 jaar raadslid. Toch verdween hij toen niet helemaal van het politieke toneel. Hij werd in mei beëdigd als lid van de Heerder gemeenteraadscommissie, de commissie die de gemeenteraadsvergaderingen voorbereidt. In de vergadering van vorige week heeft Ben van der Linde afscheid genomen van deze commissie. In 1982 kwam Van der Linde (76) in de gemeenteraad voor de gecombineerde lijst RPF-SGP-GPV. Met een onderbreking van vier jaar is hij raadslid gebleven tot 2022. In zijn afscheidswoord sprak Van der Linde woorden van dankbaarheid. ‘Ik ben er dankbaar voor dat ik afscheid mag nemen in goede gezondheid. Pas geleden, maar ook wat langer geleden, hebben we gezien dat dat ook heel anders kan.’ Hij wenste zijn opvolgster als commissielid namens de ChristenUnie-SGP, Geerjanneke Stolk-Kers, het goede toe. Hij besloot zijn toespraak met de woorden waarmee enkele dagen hiervoor ChristenUnie Tweede Kamerlid en partijleider Gert-Jan Seegers zijn afscheid bekend maakte: “Het zit erop, het is mooi geweest.” Om eraan toe te voegen: “Het was de moeite waard.” Als partijgenoot en fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP Heerde bedankte Gert van der Rhee in de commissievergadering Ben van der Linde voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de partij, voor de fractie en voor de gemeente Heerde. “We zullen die inzet, je vrolijkheid, je optimisme, je politieke gevoel en je mensenkennis niet vergeten. We danken onze Hemelse Vader Die jou in moeilijke en verdrietige en in mooie en blijde momenten nabij was en is.”

« Terug

Reacties op 'Ben van der Linde neemt afscheid van de politiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.