Bereikbaar met het OV: houden zo!

Met het OV krant oproep.jfifwoensdag 29 juni 2022 22:18

Belangrijk dat reizen 'met het OV' ook bij ons een goede optie blijft. Oproep van 400+ raadsleden, statenleden en wethouders aan de landelijke regering om hier ook geld in te steken.

Vandaag was mijn man met de bus. Hij moest wel: zijn fiets moest naar de fietsenmaker en hij rijdt geen auto vanwege medische redenen. Hij is niet de enige die het OV regelmatig gebruikt. Het OV is belangrijk voor een groep kwetsbare mensen, voor studenten, voor ouderen, voor mensen die geen auto rijden. En een goed OV-netwerk betekent ook minder uitlaatgassen en minder files.

Daarom heb ik een petitie ondertekend die vandaag in de Volkskrant stond, en die aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat wordt aangeboden. 

De kern van die petitie is een verzoek aan de regering om een vangnetregeling (dus 'voor de zekerheid') te bieden voor het komende jaar, zodat de OV-bedrijven een dienstregeling op peil durven te houden. Als die vangnetregeling er niet is, is het gevaar dat 30% (bijna 1 op de 3 ritten!) van de ritten verdwijnt. Dan zou de corona-steun die de bedrijven hadden, voor niets zijn gegeven. Maar belangrijker: dan is het voor sommige mensen niet meer mogelijk om zelfstandig hun dagelijkse bezigheden te bezoeken, of hun kinderen en kleinkinderen. Of om naar het werk te gaan.

We hopen dus dat deze actie meehelpt om het OV overeind te houden.

Eline Moerman

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht