Gert van der Rhee trekt warme trui aan. Jij ook?!

donderdag 10 februari 2022 10:00

Morgen is het Warmetruiendag. Gert van der Rhee, lijsttrekker ChristenUnie-SGP, trekt die dag een trui aan en zet zijn verwarming lager. “De schoonste energie is de energie die je niet gebruikt. Als we allemaal die dag een trui dragen en de verwarming lager zetten dragen we bij aan energiebesparing.” De overheid en het bedrijfsleven staan voor een enorme uitdaging om op grote schaal energie te besparen, maar in je eigen huis kun je ook je steentje bijdragen. In de afgelopen vier jaar heeft het gemeentebestuur prima maatregelen genomen om te starten met de energietransitie.

Wat Gert van der Rhee betreft zetten we dat de komende jaren met kracht voort.  “Veel woningen kunnen beter geïsoleerd worden dan nu het geval is. Daarom willen we graag dat de energiecoaches hun werk voortzetten door advies te geven hoe dat in jouw woning kan.” Er zijn ook nog veel daken waarop zonnepanelen kunnen komen. “Prima dat de gemeente de gezamenlijke inkoop voortzet.” Stuk voor stuk praktische maatregelen waarbij jezelf het verschil kunt maken. De lijsttrekker van ChristenUnie-SGP heeft ook een noot te kraken: “Als je een smalle beurs hebt is het nemen van maatregelen lastig. Daarom vind ik dat de overheid actief energiearmoede moet bestrijden. Het kan niet zo zijn dat de energierekening stijgt en tegelijk besparingen niet gerealiseerd kunnen worden omdat het geld niet voorhanden is.”

“Daarom trek ik een trui aan en zet ik de verwarming lager. Doe jij ook mee! Samen maken we het verschil”, aldus Gert van der Rhee, lijsttrekker ChristenUnie-SGP.

Meer lezen over ons verkiezingsprogramma, klik hier.

« Terug

Reacties op 'Gert van der Rhee trekt warme trui aan. Jij ook?!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.